Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag?
Mail ons dan via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 werkdagen antwoord.


Is Hyalofemme ook een glijmiddel?

Nee, Hyalofemme is geen glijmiddel. Een glijmiddel wordt meestal vlak voor het vrijen toegepast. Hyalofemme dient regelmatig gebruikt te worden en draagt zorg voor een langdurige vaginale bevochtiging, helpt wondjes helen en geeft steun en elasticiteit aan het vaginaweefsel. Hierdoor zal de conditie van de vagina verbeteren en het vrijen aangenamer worden. Desgewenst kunt u bij het vrijen een extra glijmiddel gebruiken.


Ik gebruik Hyalofemme nu 2 weken maar nog steeds zijn niet alle klachten verholpen?

Dit is normaal, in eerste instantie zult u merken dat de bevochtiging van de vagina zal toenemen. Door de overgang is het weefsel vaak al gedurende jaren dunner en droger geworden, u zult begrijpen dat dit niet in korte tijd omkeerbaar is. Het optimale effect van de behandeling met Hyalofemme mag u dan ook pas verwachten na 2 tot 3 maanden.


Ik ben gestopt met het gebruik van Hyalofemme en mijn klachten komen weer terug is dit normaal?

Door te stoppen met het gebruik van Hyalofemme komen uw klachten langzaam aan weer terug. Dit is normaal omdat er geen natuurlijk oestrogeen meer wordt aangemaakt waardoor de vaginale atrofie is ontstaan.

Als u na het stoppen weer start met Hyalofemme dan raden wij aan te starten met de oplaaddosis van 1 applicatie per dag gedurende 10 dagen. Hierna kunt u overstappen op de onderhoudsdosering van 1 applicatie per 3 dagen.